BATMAN / MERKEZ - ATATÜRK ORTAOKULU

ATATÜRK ORTAOKULU

Site Mah/TPAO Yerleşkesi/ 2905 Sokak 9C Merkez/BATMAN
Vizyon
Vizyon, ideallerimiz , hatta ulaşacağımızı düşünmediğimiz hayallerimizdir. Vizyon, yönümüzü belirler, hedeflerimizden saptığımızda bize yol gösterir. Türk Milli Eğitiminin amaçları ışığında; dünü , bugünü ve geleceği bütünleştirerek, erdemli insan olmanın idealini ve değişimi yaşayacak özgün, etkili ve nitelikli bir okul toplumu oluşturmaktır. Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda; Doğru,Dürüst,Çağdaş,Araştırmacı,Özgüvenini kazanmış, Güzel ülkemizi;Hakkettiği yere getirmek için, Sürekli çalışan, Bireyler yetiştirmektir
Misyon
Özgüven ve sorumluluk duygularını geliştirip, tüm potansiyelini kullanımlarına fırsat tanıyarak yüksek öğretim kurumlarına yöneltip, başarılı olmalarını sağlamaktır. Biz bütün öğrencilerin öğrenmelerini sağlamak , onların bilgili , becerili ve kendilerine güvenen bireyler olarak yetişmelerine fırsat tanımak ve onlara 21. yüzyılın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek beceriler kazandırabilmek için varız.
2016-2017 1 ve 2. TEOG Türkiye Şampiyonu(Tam Puan) Simanur BEYAZ
Kütüphane Kitap Sayısı :2080
ŞEHİR İÇİ OTOBÜS VE DOLMUŞ
Servis Bilgisi
Özel Servislerle Öğrenciler taşınmaktadır. Öğrencilerimizin % 70´i servislerle taşınmaktadır.
TPAO Yerleşkesi/Site Mahallesi
İL MERKEZİNDE
Liseler için geçerlidir.
Okulun Sınav Başarı Durumu
Merkezi Sınavla Yerleştirme Ortalaması % 25 Adrese Dayalı Yerleştirme(Yerel) % 70 Yetenek Sınavı ile Yerleştirme % 5
% 99 % 1 (İlköğretim Çağı Dışına Çıkıanlar)
Sportif Etkinlikler
Futbol Turnuvaları,Basketbol, Voleybol, Kort Tenisi, Masa Tenisi, Güreş vb branşlarda etkinliklere katılım sağlanmaktadır.
Okulda Geleneksel Sınıflar Arası Matematik Yarışmaları Düzenlenmektedir.
TÜBİTAK Bilim Olimpiyatlarına katılım sağlanmaktadır.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
2018-1-TR01-KA101-054626 numaralı Erasmus+ Projesi kabul edilerek 2019 yılında 12 öğretmenle beraber İspanyanın Sevilla şehrindeki özel Eğitim Okullarının incelenmiş, özel eğitim uygulamaları karşılaştırması yapılmıştır.